Nyeste indlæg på arkivets Facebook-side

Husk arkivet holder åbent førstkommende weekend, samtidig med museets julemarked. Vi viser diasshow med klassebilleder fra både Nørhede, Askov og Ørnhøj skole - vi har desuden en udstilling om skolen før og nu! Ses vi? ... MereMindre

Arkivet sidder og kigger billeder fra "Danmark set fra luften" Billedet her er fra Vestervænget - hvor der har været hønseri og cementstøberiet, foto er fra 1989 - Hvem ved noget mere om disse to virksomheder/bygninger? ... MereMindre

Arkivet sidder og kigger billeder fra Danmark set fra luften Billedet her er fra Vestervænget - hvor der har været hønseri og cementstøberiet, foto er fra 1989 - Hvem ved noget mere om disse to virksomheder/bygninger?

Søren Groth - Samfundstanker og Rikke Melton Ager synes om

Se tidligere kommentarer

Svend Kristensenjeg har arbejde på cementstøberiet i ørnhøj

2 uger siden   ·  1
Avatar

Peter KoffeldtChristian Koffeldt

2 uger siden
Avatar

Kaj AndersenGul bygning er Tømrermester Erling Christiansen værksted. Mener at min egen farfar har haft hønseriet (Anders Peder Andersen)

2 uger siden   ·  1

3 svar

Avatar

Ebba NielsenSvend Kristensen , hvad årstal arbejdede du der ?? Hvem ejede det dengang ??? Var det Erling eller ejerne før ham og hvad hed de evt???

2 uger siden   ·  1
Avatar

Søren HenriksenHønseriet er det ikke der hvor fam Nedergaard boede ?

2 uger siden
Avatar

Ebba NielsenJo det er . Min bedstefar har bygget det og i en del år drev de hønseri sammen med han var murer ( Else & Anders Peder Andersen) De solgte til Victor Nedergård ca 1953 ?? Nogen her som ved det rigtige årstal ??? Prc. Lillian mener det er ca 1953 😊😊😊

2 uger siden   ·  1
Avatar

Per IversenJeg mener også Alfred Andersen har haft noget højtalerkabinetfabrik i det gule bygning, mener det er Trehøje døre som ejer det nu.

2 uger siden   ·  2
Avatar

Rikke Melton AgerOg man kan se mit barndomshjem 😘

2 uger siden   ·  2
Avatar

Ketty NielsenJeg boede i nr 11, hvor min mor og bror stadig bor 🙂

2 uger siden   ·  1
Avatar

Vibeke KristensenTrehøje Døre ejer de gule bygninger i dag.

2 uger siden   ·  1
Vibeke Kristensen

Lokalhistorisk Arkiv i ØrnhøjVictor Enevoldsen købte ejendommen 24-07-1953 - Gudrun overtog den ved skifterets attest 13-07-1995

1 uge siden   ·  1
Lokalhistorisk Arkiv i Ørnhøj

Kommentér på Facebook

Idag da vi lavede ny vindues udstilling med udvalgte gårdes udvikling, faldt en ansøgning ud af en bog. Ved nærmere eftersyn sås det, at det var et opslag om Københavnske skolebørns mulighed for et "sundt og nærende" sommerferie ophold på landet i efterkrigstiden. Som det ses ønskede Husmoder Maren Graversen, Nr. Lem - to børn (en dreng og en pige) på 5 år. ... MereMindre

Idag da vi lavede ny vindues udstilling med udvalgte gårdes udvikling, faldt en ansøgning ud af en bog. Ved nærmere eftersyn sås det, at det var et opslag om Københavnske skolebørns mulighed for et sundt og nærende sommerferie ophold på landet i efterkrigstiden. Som det ses ønskede Husmoder Maren Graversen, Nr. Lem - to børn (en dreng og en pige) på 5 år.

Ingrid Tvermose, Michael Kristensen og 2 andre synes om

Peer FandrupDer var også en del københavnske feriebørn i Ørnhøj i 50'erne erindrer jeg. Kunne også nævne nogle "ferieforældre", men de er nu døde borte tror jeg.

3 uger siden

7 svar

Peer Fandrup

Kommentér på Facebook

Lokalhistorisk Arkiv i Ørnhøj har tilføjet 4 nye billeder.

Arkiv rydder op i gamle billeder, fandt fire foto fra da vi havde slagter, Hovedgaden 51.
... MereMindre

Arkiv rydder op i gamle billeder, fandt fire foto fra da vi havde slagter, Hovedgaden 51.

Lone Gynther Bilgrav, Helle Kyndesgaard Bendesen og 23 andre synes om

Se tidligere kommentarer

Anette Tang HøjerMaria Ramskov Højer

1 måned siden   ·  1
Avatar

Peer FandrupDet ligner Bent Christensen som ung (yngre) og det er det vel også

1 måned siden

1 svar

Avatar

Birgit KjeldahlMichael Kristensen - har du set disse billeder 😉

1 måned siden   ·  1

1 svar

Avatar

Lene GlahderSå fine billeder.

1 måned siden
Avatar

Anne Grethe WaltherVækker dejlige barndomsminder. Har tilbragt mange dejlige timer i dette smukke hus hos Bent og Grethe sammen med Annette.

1 måned siden
Anne Grethe Walther

Signe Elisabeth AlstedSjov lille anekdote🌞

1 måned siden
Signe Elisabeth Alsted

Kommentér på Facebook

Børn forklarer hvordan det var i gamle dage:

1. I gamle dage var folk opdelt i racer – de fine og de ufine. De fine var rige og havde råd til shampoo og hårgele, mens de ufine måtte nøjes med lopper og lus. – Niklas, 8 år.

2. I gamle dage var de ikke så forkælede. De havde ikke legetøj eller sofapuder eller mariekiks. I stedet havde de flere grå ting, som ikke var farlige for naturen. – Leo, 7 år.

3. Jeg tror, at folk var lykkeligere i gamle dage. Sådan så det i hvert fald ud. I dag bliver børn tvunget til at grine og se glade ud. – Johanna, 5 år.

4. Når man giftede sig i gamle dage, var det fordi at landet sagde det og præsterne syntes, det var bedst. I dag kan man slå sig sammen med den ene efter den anden, uden at staten siger bu eller bæ. – Dennis, 8 år.

5. I gamle dage fik fædre ikke lov til at føde børn. De syntes, at det var umusikalsk. Men i dag er det normalt, at mødre og fædre føder børn sammen. – Johannes, 6 år

6. Hvis man begynder at blive gammel og finder ud af, at man ikke vil dø, kan man bare tage vitaminpiller og afføringspiller. – Rickard, 5 år.

7. Pludselig vågner man en morgen og har fået grå hår. Man hopper ud af sengen og kigger i spejlet, men det hjælper ikke at råbe om hjælp. Hvis vi ikke har gamle mennesker, ville alle slikfabrikker og alle dem, som laver gebisser, gå konkurs. – Jessica, 7 år.

8. Et plejehjem er en slags kennel for gamle mennesker. Familierne kan aflevere dem der, hvis de skal på ferie eller bare vil have fred. Der behøver de ikke have snor på. – Anna, 7 år.

9. Hvis man synes, at man er blevet rynket i ansigtet, kan man bare tage en lille ansigtsløftning. Så går man til frisørsalon og sætter sig i en stol. Og så klipper de rynkerne væk og det giver et ungt og sejt udtryk. – Fatima, 6 år.

10. I gamle dage var tandlægen en farlig person. Han anvendte en jerntang og hev tænder ud over det hele. Til og med visdomstænderne hev han ud. Derfor vidste folk ikke så meget om verden dengang. – Jonna, 6 år.
... MereMindre