Herning Historie

Sunds

Åbningstider

Arkivet har åbent tirsdage kl. 16-18.

Kontakt

Sunds Lokalhistoriske Arkiv
Rønnealle 2
7451 Sunds

Email: arkivsunds@herning.dk
Arkivleder: Viggo Brusen, tlf. 97 14 11 71

Om arkivet

Sunds Lokalhistoriske Arkiv begyndte ca. 1975 på privat initiativ af Jens Troelsen, som i 1978 fik rådighed over et rum ovenpå det gamle kommunekontor i kæmnerens lejlighed. Jens Troelsen døde i 1981, og 1. oktober 1982 startede den nuværende leder.
I 1985 fik arkivet mere plads, så vi i dag kan råde over det meste af 1. salen. Dermed er vi i stand til at lave forskellige permanente samt skiftende udstillinger.

Arkivet har mange billeder, hvoraf størstedelen er registreret i Arkibas. Derudover har vi mange foreningers forhandlingsprotokoller.

Arkivet har stor hjælp af 3 frivillige hjælpere, som trofast møder op.

Herning Historie

Herninghistorie.dk er stedet hvor hele Herning Kommunes historie bliver fortalt. Her finder du spændende beretninger og flotte billeder, leveret af lokalarkiverne i Herning Kommune.

Det er også her du finder information om kommunens lokalarkiver og Historiens Hus på Museumsgade 32, der rummer 8 historiske foreninger, med hver deres aktiviteter.

Har du selv en god historie eller kommentar til en historie? Send den til dit lokale arkiv, så den kan komme på hjemmesiden.

Følg os på Facebook