Herning Historie

Sunds

Åbningstider

Arkivet har åbent tirsdage kl. 16-18.

Kontakt

Sunds Lokalhistoriske Arkiv

c/o Sunds Bibliotek
Sunds Hovedgade 50
7451 Sunds

Email: arkivsunds@herninghistorie.dk
Arkivleder: Viggo Brusen, tlf. 21 73 09 25

Om arkivet

Sunds Lokalhistoriske Arkiv begyndte ca. 1975 på privat initiativ af Jens Troelsen, som i 1978 fik rådighed over et rum ovenpå det gamle kommunekontor i kæmnerens lejlighed. Jens Troelsen døde 1981, og 1. oktober 1982 begyndte den nuværende leder Viggo Brusen.

1985 fik arkivet mere plads, og dermed rådighed over det meste af 1. salen. Det gav mulighed for at lave forskellige permanente – samt skiftende udstillinger.


2017 var lokalerne i kommunekontoret efterhånden meget slidte og trængte til renovering. Ved en drøftelse af arkivets fremtidige lokaler, kom Herning kommunes arkiv ansvarlige, med forslag om, at stilles et lokale til rådighed på biblioteket i Sunds. Det ville reducere arealet for arkivet, men give en meget bedre adgangs mulighed for besøgende.
Frivillige på arkivet, indrettede i løbet af marts måned, lokalet med hylder og andet inventar. Arkivet flyttede, og den 3. april 2017 åbnedes dørene til arkivet, med åbningstale, ved Byrådsmedlem Søren Peder Jensen.


Arkivet har mange billeder, hvoraf størstedelen er registret i Arkibas. Derudover er der mange foreningers forhandlingsprotokoller, avisudklip m.m.


Arkivet har stor hjælp af frivillige til forskellige opgaver.

Herning Historie

Herninghistorie.dk er stedet hvor hele Herning Kommunes historie bliver fortalt. Her finder du spændende beretninger og flotte billeder, leveret af lokalarkiverne i Herning Kommune.

Det er også her du finder information om kommunens lokalarkiver og Historiens Hus på Museumsgade 32, der rummer 8 historiske foreninger, med hver deres aktiviteter.

Fortæl os en historie

Lokalarkiverne formidler historier for alle historisk interesserede, og du kan hjælpe os.

Sådan gør du

Følg arkiverne på Facebook