Herning Historie

Fortæl os en historie

Lokalarkiverne formidler historier for alle historisk interesserede, og du kan hjælpe os.

Vi er interesserede i alle beretninger, der giver et indblik i Hernings og beboernes historie. Fortæl historien til os, så lægger vi den her på hjemmesiden, så den kan komme alle til gode.

Se her hvordan du gør.

1. Vælg hvad du vil beskrive

Har du allerede en idé til hvad du vil beskrive, så er det strålende. Ellers er her 10 gode idéer til beretninger, som vi altid søger.

  • Hvordan foregik en typisk dag i dit barndomshjem?
  • Hvordan foregik en typisk skoledag?
  • Hvordan foregik din konfirmation?
  • Hvordan var dit ungdomsliv?
  • Hvordan var dit voksenliv?
  • Beskriv en særlig mærkedag/vigtig dag fra dit voksenliv.
  • Beskriv dit arbejdsliv.
  • Hvordan foregår en typisk dag som pensionist?
  • Beskriv historien bag en lokal virksomhed.
  • Beskriv en slægtnings liv.

2. Skriv din historie

Vi foreslår at du skriver historien i Microsoft Word. Du er også velkommen til at skrive historien direkte i en email til os, men fordelen med Microsoft Word er, at du nemmere kan skrive videre på historien en anden dag. Og det er nemt at indsætte billeder, hvis du har nogle.

Din historie behøver ikke være lang. Faktisk anbefaler vi at historien ikke fylder mere end én A4 side, da det passer bedst til folks læsevaner på Internettet. Du er også velkommen til at sende flere historier. Det bliver vi kun taknemmelige for!

3. Vedlæg eventuelle billeder

Hvis du ligger inde med nogle billeder fra din historie, så vedlæg dem meget gerne i Word-dokumentet eller emailen. Det giver ofte et ganske særligt indblik i din historie.

Hvis du ikke allerede har billedet på din PC, kan du eventuelt prøve at tage et billede af det med din mobiltelefon. Men da kvaliteten kan være ringe, er du også velkommen på lokalhistorisk arkiv, hvor vi kan indscanne billedet i god kvalitet. Se her dit lokalarkivs åbningstider og kontaktoplysninger.

Hvis du ved at der findes billeder tilknyttet din historie på Internettet, i den lokale avis eller lignende, må du også meget gerne skrive det. Vores lokalarkiver er gode til at lokalisere fotos fra fortiden.

4. Send os din historie

Når du har skrevet din historie kan du sende den og eventuelle billeder til arkivornhoj@herning.dk, hvor Jane Krause fra Ørnhøj lokalarkiv sørger for at den bliver vist her på hjemmesiden.

Har du spørgsmål eller brug for anden hjælp i forbindelse med din historie og billeder, så er du velkommen til at kontakte Jane eller dit lokale arkiv. Du finder lokalarkivernes kontaktoplysninger og åbningstider her.

5. Vi siger tak

Tilbage er der på forhånd at sige mange tak. Uden jer derude ville lokalarkiverne og herninghistorie.dk ikke kunne fortælle den fulde historie om Herning Kommune.

Vi glæder os til at modtage din historie!

Herning Historie

Herninghistorie.dk er stedet hvor hele Herning Kommunes historie bliver fortalt. Her finder du spændende beretninger og flotte billeder, leveret af lokalarkiverne i Herning Kommune.

Det er også her du finder information om kommunens lokalarkiver og Historiens Hus på Museumsgade 32, der rummer 8 historiske foreninger, med hver deres aktiviteter.

Følg arkiverne på Facebook