Mink i Vind
Vi, Henning og Helene Jakobsen, startede med mink i 2005/7, da vi stod i en situation, hvor vi skulle tage stilling til, om vi skulle udvide vores malkebesætning med flere køer og en løsdrift-stald.
Efter mange overvejelser besluttede vi, at det ikke var dét, vi ville. Samtidig bød der sig en mulighed for at afprøve minkerhvervet på en lejet farm. Så mens Henning fik afviklet malkekøerne på ordentlig vis, startede jeg op med 300 minktæver på den lejede farm.
I 2007 opførte vi de første minkhaller hjemme ved vores egen ejendom. Det blev til i alt 12 haller i to rækker med tilladelse til ca. 2.000 tæver.
Vi klarede selv arbejdet på farmen med hjælp af en halvtidsmedhjælper plus ekstra hjælp i sæsonerne.
Vi fik pelset hos en kollega.
Minkerhvervet var et utrolig spændende erhverv, og årets måneder var aldrig ens. Selvfølgelig skulle det daglige arbejde passes: Fodring, skrabe gylle, strø og ikke mindst tilse dyrene plus der skulle tages blodprøver med jævne mellemrum.
Vi deltog i sorteringskurser på Cph Fur, både for at være opdaterede på, hvad det var, kunderne efterspurgte, og for at skabe et socialt netværk med kolleger inden for faget.
Vi savner minkerhvervet utrolig meget, da det var et helt specielt og spændende erhverv at være en del af, både i arbejdet med dyrene og i samarbejdet med kolleger.

Andre historier
-
Mathiasen, Jens
Herning Født: 1920 — Død: 2003 Købmand, borgmester Venstremanden Jens Mathiasen er født på en gård i Tanderupkær. Han blev ikke i landbruget, men fik en uddannelse som købmand. Efter et par år med butik på landet etablerede han sig i Herning med egen butik i Dalgasgade 17 i 1946. I 1954 valgtes han til […]
-
Hansen N. O.
Herning Født: 1928 — Død: 2000 Major, borgmester Nils Ove Hansen bosatte sig i Ilskov i året 1962. Han var blevet ansat ved flyvevåbnet i Karup og begyndte snart at interessere sig for lokalpolitik. Ved kommunalreformen i 1970 blev han fra at være sognerådsformand valgt ind i Herning byråd som repræsentant for partiet Venstre. Fem […]
-
Aulum Friluftsbad
Aulum er jo beliggende på den jyske højderyg, og er som følge deraf ikke begunstiget med større vandløb. Derfor opstod tanken om et svømmebassin. Dyrlæge A. L. Andersen var primus motor og i 1936 blev friluftsbadet indviet. Ved samme lejlighed blev der indført skolebadning for alle sognets elever.