Herning Historie

Poulsen, Poul Jensen

Poul Jensen Poulsen gav navn til "Poulsens Plads"

Poul Jensen Poulsen gav navn til “Poulsens Plads”

Herning

Født: 1841 — Død: 1931

Karetmager

Da Poul Jensen Poulsen kom til Herning i 1870´erne var det med en solid baggrund som udlært karetmager i Vejle og flere års arbejde i Tyskland. Han etablerede sig på Bredgade i et lille hus med lejlighed til gaden og værksted i gården, der lå ud til det der skulle blive til Smallegade.

Karetmager Poulsen havde været rundt i verden og set, hvordan håndværkerne sluttede sig sammen i håndværkerforeninger og startede tekniske skoler. Så han og andre ligesindede tog initiativet og pludselig havde Herning også en bygning for Håndværkerforeningen og dens medlemmer.

Poulsen var med overalt i byens foreningsliv, også når våbenbrødrene samledes. Han blev dekoreret med erindringsmedaljen for sin deltagelse i krigen 1864 og var med sin høje alder en af de sidste veteraner i byen. Sønnen fulgte efter faderen i forretningen, og da værkstedet omsider lukkede engang i 30érne, lå bygningen forsømt uden noget formål.

Den efterlevende familie var træge til at sælge stedet. For langsomme, synes de nærmeste butiksejere, der så en chance for at købe arealet til det nye fænomen – parkeringspladser. Kommunen rundede op til den pris der blev forlangt og en tinglysning blev forberedt, med den tilføjelse at stedet fra nu af skulle hedde ”Poulsens Plads”.