Herning Historie

Truelsen, Søren

Søren Truelsen

Søren Truelsen

Herning

Født: 1826 — Død: 1910

Handelsmand, tekstilfabrikant

Søren Truelsen blev født på gården Vesterholm i Herning. Som søn af handelsmanden Troels Gravesen lærte han tidligt at sælge og handle, efterhånden tjente Gravesen mest på uldtøjet og de strikkede varer, hvorfor han opgav at handle med kolonialvarer.

Søren Truelsen fortsatte i sin fars spor ved at indkøbe bindtøj dvs. strikkede varer hos bønderne for derefter at sælge videre til de store forretninger i København.

Omkring 1870´erne blev nogle af de første strikkemaskiner anskaffet og opstillet på Vesterholm, og en egentlig fabrikation kunne starte. Gården Nørholm blev sat til salg efter at herredsfogeden ikke mere ville bo der, så Søren Truelsen købte denne for at flytte maskiner og varelager nærmere Herning

Det gik dog hurtigt op for ham, at udviklingen fra nu af ville foregå inde i byen, hvor jernbanen netop var anlagt. Han tog derfor konsekvensen og byggede et stort forhus til butikker og beboelse mod Bredgade i nr. 43, og egentlige fabriksbygninger langs med Jyllandsgade – ned mod stationen.

Her virkede han som trikotagefabrikant indtil sin død i 1910, hvor næste generation sønnen, Truels Truelsen, for længst havde overtaget firmaet.

Kommentarer
Min tipoldefar
Henriette Truelsen, nu Andersen., Munklinde
Sjovt at læse om sine forfædre, selvom man kun er 36!


Evenemangskonsult
Conrad Nyboe Laritsen, Göteborg, Sverige
Min tipoldefar också. S Truelsens dotter Marie var min fars bestemor. Hon var gift med Conrad Lundsgaard Nyboe Lauritsen. De flyttade till Kristiania (Oslo).