Herning Historie

K. Møllers Vej

Kristian Møller landbrugsskoleforstander født 1894, død 1984

Kristian Møller landbrugsskoleforstander født 1894, død 1984

Kristian Møller blev født i Sønderjylland og måtte under første verdenskrig gøre tjeneste i den tyske hær. Efter en praktisk landbrugsuddannelse blev han kandidat og lærer ved Haslev Landbrugsskole og var tilmed regnskabs- og planteavlskonsulent

Han blev i 1938 den første forstander for Hammerum Landbrugs- og Husholdningsskole og virkede her som en dynamisk og dygtig forstander de følgende 24 år. Under hans ledelse var tilslutningen til skolen flere år så stor, at det ikke var nødvendigt at annoncere efter nye elever.

Ud over ledelsen af skolen påtog forstander Møller sig at være formand for Hammerum Herreds Landboforening og deltog i andre landbrugsfaglige udvalg. På egnen var han en værdsat foredragsholder, hvad enten emnet var af faglig eller åndelig karakter.

Da han forlod stillingen som forstander på grund af alder i 1964, besluttede han efter får år at flytte til Japan. Her havde han til opgave at virke som konsulent og rådgiver ved opbygning af et dansk landbrug med tilhørende undervisning, Det arbejde varede i to år, hvorefter han vendte tilbage til Hammerum.

Gaden, der hedder K. Møllers Vej, ligger i tæt tilknytning til landbrugsskolen, der nu bærer navnet Agroskolen i Hammerum by,


Herning Historie

Herninghistorie.dk er stedet hvor hele Herning Kommunes historie bliver fortalt. Her er der mulighed for at læse de gode beretninger og se skønne gamle billeder.

Indholdet er leveret af alle lokalarkiverne i Herning Kommune, og har man som læser kommentarer, kan de indsendes til det arkiv, som har lagt historien/billedet på.

Har du selv en god lokal historie at fortælle så send den til dit lokale arkiv, så vil arkivet sørge for at den bliver lagt her på herninghistorie.dk.

Følg os på Facebook