Herning Historie

L.V. Bircks Vej

Laurits Vilhelm Birck Nationaløkonom

Laurits Vilhelm Birck Nationaløkonom

Laurits Vilhelm Birck blev født i København som søn af en trikotagefabrikant fra Hammerum. Forældrene var meget forskellige, idet moderen var en livlig og selskabelig københavner og faderen ud af en dybsindig vestjysk slægt.

Som dreng havde han svært ved at tilpasse sig kravene fra skole og hjem. Efter studenter¬eksamen ville han gerne studere nationaløkonomi, men valgte jura for at tækkes faderen. Han valgte om og blev i 1893 cand. polit. Efter en rejse til USA, Frankrig og England og efter forskelligt kortvarigt arbejde var han klar til at skrive den afhandling om værditeori, som i 1902 gav ham doktorgraden i statsvidenskab.

Han fortsatte med at skrive værker om statsvidenskab og var i forskellige perioder ansat som professor på Københavns Universitet. Som underviser var han meget afholdt af sine elever, idet han formåede at inddrage dem i diskussion og dialog om stoffet.

I perioden 1903-1910 sad Birck i folketinget valgt af Højre og igen fra 1918-1920 valgt i Aalborg for de konservative.

Lige fra sin barndom havde han hver sommer jævnligt besøgt familien i Hammerum. Det blev han ved med også som voksen, derfor har man ønsket at beholde mindet om ham i byen.


Herning Historie

Herninghistorie.dk er stedet hvor hele Herning Kommunes historie bliver fortalt. Her er der mulighed for at læse de gode beretninger og se skønne gamle billeder.

Indholdet er leveret af alle lokalarkiverne i Herning Kommune, og har man som læser kommentarer, kan de indsendes til det arkiv, som har lagt historien/billedet på.

Har du selv en god lokal historie at fortælle så send den til dit lokale arkiv, så vil arkivet sørge for at den bliver lagt her på herninghistorie.dk.

Følg os på Facebook