Zartow, Kaj
Født: 1921 — Død: 1971
Direktør for A/S Herning-Hallen
Da Herning-Hallen efter de første fire år stod for at skulle skifte direktør fra årsskiftet 1958 valgte man den talentfulde og arbejdssomme Kaj Zartow. En person med forståelse for at fange tiden og dens trend, og som tilmed kunne omsætte det i udstillinger der tiltrak publikum.
Et godt samarbejde med de årlige tekstilmesser dannede grundlaget for hallens virke og Zartov satsede fra starten på arrangere udstillinger der der kunne fange danskernes interesse. Eksempler som Ferie for Alle , Eget Hus og Gården kunne på én gang være fagligt centrum for brancherne, samtidig med at publikum kunne se nyheder og møde producenterne bag disse.
Zartow argumenterede for en udvidelse af rammerne, hvis Herning-Hallerne fortsat skulle være centrum for udstillinger af forskelligt indhold. Han arbejdede så hårdt for sagen, at da han i efteråret 1962 blev hædret med Initiativdiplomet, var det med bevidstheden om, at Herning Kommune nu ville købe jord ved Vardevej til messehaller. Et år efter blev den første store udstilling, H.I.messen åbnet her.
Hallernes antal voksede år for år, og Messehallerne fik eftrhånden tilknyttet flere faste årlige begivenheder. Zartov fortsatte med at udvikle ideer til at knytte byen sammen med Messehallerne og udnytte al halkacitet bedst muligt. Hernings gæster- skulle ifølge Zartov – have de bedste oplevelser. Ved sin død i 1971 var han langt fremme ned planerne om at forandre Herninghallen i Østergade til et tidssvarende hus. Det skete med en total nybygning, der dog først fik sin afslutning i 1986.
Det er symbolsk, at den vej der bærer Zartovs navn, indkredser både MCH, landsskuepladsen og MCH – Arena, da de er resultater af hans visioner for området og dets funktioner.
Andre historier
-
Borup Kjær, Mikkel Kristian
Sørvad Født: 1896 — Død: 1973 Slagter og handelsmand Mikkel Kristian Borup Kjær blev født i Korshøj i Vinding sogn, søn af Jens Ramskov Kjær og Anna Ramskov. Mikkel Kristian Borup Kjær blev som ung uddannet til slagter hos slagtermester Bertelsen i Struer, hvor han arbejdede nogle år. Efter at han blev gift, overtog Borup […]
-
Anskuelses billeder
Anskuelsesbillederne blev i undervisningen (fra 1870’erne) brugt som udgangspunkt for en samtale mellem læreren og eleven om forskellige emner. Fokus var på barnets aktive deltagelse og udvikling. Opfattelsen var, at børn bedre forstod sammenhænge, genstande og begreber, hvis de kunne se det ved selvsyn. Men vigtigst var det, at børnene med deres egne ord fortalte […]
-
Historien om hvordan CF Kasernen kom til Herning
Den stigende uro i Europa bliver mærkbar i midten af 1930-erne, efter Hitlers magtovertagelse i Tyskland og den tiltagende krigstrussel. Ikke mindst på grund af at de tyske tropper går ind i Polen i 1939 og Rusland går ind i Finland samme år. Derfor opstår der et behov for et civilt beredskab i tilfælde af […]